Invitatii nunta – Traditii si obiceiuri – preluare “Mirese Legendare” – autor Letitia Baldrige

In Europa, primele invitatii pentru nunta au fost facute de calugari pentru nobili. Pe la 1600, au fost inventate gravurile pentru invitatii nunta, iar scriptele calugarilor au fost tiparite cu cerneala pentru a reproduce scrisul caligrafic. Astazi exista o gama variata de optiuni pentru personalizare invitatii nunta, inclusiv termografice care imita gravura si caligrafia computerizata care reproduce scrisul de mana.

Este important sa-ti amintesti ca o invitatie de nunta imparte crampei de fericire din ziua nuntii tale si ca este prima impresie pe care o vor avea invitatii despre nunta ta. O invitatie de nunta frumoasa poate deveni o amintire de pret!

Invitatia de nunta traditionala formala este fie cu litere gravate, fie caligrafice, cu cerneala neagra sau gri, pe hartie alba sau crem. Poate avea sau nu o bordure in relief.

Daca sunt invitati copii la nunta, numele lor este inclus sub cel al parintilor. Copii sau tinerii care depasesc varsta de 18 ani trebuie sa primeasca propria lor invitatie de nunta. In privinta alegerii culorii cartonului pentru invitatia de nunta, alegerea traditionala este fie alba, fie crem dar azi toate tipurile de hartie de diferite culori si forme, inclusiv hartia de orez din Estul Indepartat, sunt parte dintr-o schema de design.

Intotdeauna comanda cu cel putin 25 bucati de invitatii nunta mai mult decat crezi ca ai nevoie. Unele invitatii pot fi patate la scris. Inevitabil, cuplurile uita rudeniile mai in varsta, vechiul sef sau colegii de camera cu care a pierdut legatura. Chiar si cei pe care-i stii ca nu pot veni la nunta, poate ar fi incantati sa primeasca o invitatie la nunta ta.

Tot ce tine de papetarie trebuie comandat deodata pentru a economisi timp si bani. In completare la invitatii nunta poate doresti sa comanzi bilete/carduri de multumire, biletele cu numele la masa si un program pentru week-endul nuntii care sa poata da informatii invitatilor despre planurile activitatilor apropiate, despre calatorie si aranjamente de acomodare (unde este cazul).

Azi cuplurile trimit invitatii nunta ce contin versuri dintr-o poezie de dragoste, cantec si miscatoare sonete de dragoste scrise de ei insisi. Suntem in perioada de imensa creativitate si schimbare sociala si manierele trebuie sa reflecte statutul lumii de azi, nu a celei de ieri. Invitatiile de nunta traditionale comunica ceea ce urmeaza sa se intample, cand, unde si cum, intr-o forma gratioasa si formala pentru a pastra importanta evenimentului.

Sharing is caring:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.